Çok basit, çok pratik önceden hazırlayıp akşam işten eve gelince çıkarıp 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bir tarif. Kısacası biz çalışan hanımlar için düşünülmüş bir tarif. Yanında pirinç pilavı, bulgur pilavı veya dilediğiniz bir garnitürle pratik bir yemek...
Gereken Malzemeler:
3 dilim dana biftek
250 gr az yağlı dana kıyması
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kimyon
Piştikten sonra dilerseniz sarmısak tozu, kekik, ilave olarak kimyon
Hazırlanışı:
Kıymayı karabiber, tuz ve kimyon ile güzelce yoğurun.
Bir dilim bifteği düz bir zemine koyup üzerine hazırladığınız kıymanın yarısını düzgünce yerleştirin.
Diğer ikinci dilim bifteği kıymanın üzerine yerleştirin.
Kalan kıymayı bifteğin üzerine yerleştirip en üste 3. dilim bifteği koyun.
Streç filme sıkıca sarıp rulo yapın, derin dondurucuya kaldırın.
Pişireceğiniz zaman çıkarıp çözdürmeden donmuş şekilde ince dilimler halinde kesin.
Yapışmaz yüzeyli bir tavaya biraz sıvıyağ koyup kızdırın.
İnce doğradığınız dilimleri yüksek ateşte kurutmadan çevirerek pişirin.
Piştikten sonra dilerseniz kendi damak zevkinize göre sarmısak tozu, kimyon, toz biber ile tatlandırın.
Pilav veya dilediğiniz garnitürlerle servis yapın.
Biberli Fesleğenli Arpa Şehriye Pilavı:
Gereken Malzemeler:
1 su bardağı arpa şehriye
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen veya kuru fesleğen
sıvı yağ (dilerseniz tereyağı)
1,5 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın, rendeleyin, biberlerin çekirdeklerini çıkarıp jülyen doğrayın.
Pilav tenceresine sıvıyağı koyup rendelenmiş domatesi ilave edin. Hafifçe kavurun.
Üzerine jülyen kesilmiş biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Sebzeler hafif yumuşayınca arpa şehriyeyi ilave edin. Arpa şehriyenin rengi dönünceye kadar kavurun.
Üzerine sıcak su ilave edip tüm malzemeyi karıştırın .
Tuzunu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca ocağın altını iyice kısın.
Pilav suyunu çekmek üzere iken fesleğeni ilave edip karıştırın ve ocağı kapatın.
10-15 dakika demlendirdiğiniz pilavı servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder