Çorbalar, börekler, yemekler derken Ramazan Ayının sonuna geliyoruz. Belki bir iftar sofrasının sonunda belki de sahurda demli bir çayın yanında iyi gider diye bademin mis kokusu ve vişnenin mayhoşluğunun birleştiği lezzetli bir kurabiye tarifi vermek istedim. Vişnenin pazarlarda bol olduğu şu günlerde taze vişne taneleri kullanarak yapmanızı tavsiye ederim. Aynı tarifi vişne reçelini kullanarakta yapabilirsiniz ama aynı lezzeti vermediğini söyleyebilirim.
Gereken Malzemeler :
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında hafifçe yumuşamış)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket Dr.Oetker Gourmet Şekerli Vanilin
2 yumurta ( Birinin akı üzerine sürülmek için ayrılacak)
1/2 su bardağı çok ince çekilmiş kabuksuz badem
Çekirdekleri ayıklanmış vişne taneleri
Aldığı kadar un
Üzerine:
1/2 su bardağı file badem
pudra şekeri
Yapılışı:
Tereyağını, pudra şekerini, vanilyayı bir kabın içerisinde karıştırın.
2 yumurtanın sarısı ile 1 yumurtanın akını ilave edip karıştırmaya devam edin.
İnce çekilmiş bademi ve azar azar unu ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
Kurabiye hamurunu buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın.
Ortasına vişne tanesi koyup sıkıca kapatın, yuvarlayın.
Kapattığınız yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine yumurta akı sürüp file badem serpin.
Önceden 170 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Ilınınca pudra şekeri serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder