Uzun süredir deniz ürünlerinden tarif vermemişim fark ettim. Hem pratik hem de yemesi zevkli bir tarif vermek istedim...
Küçük bir güveç kabı için hazırladım daha kalabalık sofralar için ölçüyü artırabilirsiniz...
Gereken Malzemeler
250 gr Iglo Gurme Karides
1 adet orta boy soğan
1 adet kırmızı biber
3-4 adet yeşil biber
2-3 diş sarımsak
2 adet domates
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağda veya dilerseniz tereyağında soteleyin. Sarımsakları ince ince dilimleyin soğanlara ilave edin.
Biberleri halka halka kesip soğan ve sarmısağa ilave edin.
Domatesleri küp küp doğrayın tencereye ilave edin suyunu hafifçe salmaya başlayıncaya kadar pişirin.
Derin dondurucudan çıkarıp çözdürmediğiniz karidesleri tencereye ilave edip domateslerin suyunda hafifçe pişirin. Tuzunu taze çekilmiş karabiberi ilave edin.
Güveç kabına pişen karidesleri yerleştirin. Üzerine kaşar peyniri rendesini serpin.
Isıya dayanıklı bir tepsiye güveç kabının yarısını geçmeyecek şekilde su koyun.
Güveci su dolu bu tepsiye koyup kaşar peyniri kızarıncaya kadar fırınlayın.
Yanında domatesli biberli pilavla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder