14 Aralık 2010 Salı

Pankreas Kanseri

Son zamanlarda basında da adından sıkça söz edilen bir rahatsızlıktır Pankreas kanseri, sebepleri ve tedavisi hakkında tıp dünyası henüz kein sonuçlara varamamış olduğundan hala tehlikeli hastalıklar ya da ölümcül hastalıklar grubundandır. Vereceğim linkte pankreas ile ilgili merak ettiklerinizi bulacaksınız Allah herkese şifa versin.
Erken teşhis işe yarar mı ?


– Erken evrede cerrahi ile pankreas, oniki parmak bağırsağının bir bölümü, midenin bir bölümü ve safra yollarının bir bölümü alınıyor. Bu kadar çok hasara vermesinin nedeni pankreasın bütün organlarla komşu olması, neredeyse bir birilerine değerler. Bu yüzden küçücük bir tümörde bile hepsinin temizlenmesi gerekiyor. En az 7-8- saat süren zorlu bir ameliyattır.
Yazının devamı için sağlık

19 Eylül 2010 Pazar

ACI BAKLA

İÇİNDEKİLER: Katı yağ, Lupinin, Spartein, Az uçan yağ

YAN TESİRİ: Fazla yenilmemelidir. Zehirl madde içerir.

ŞİFASI:
  • Bağırsak Sancıları: Acı Bakla unu sirkede kaynatılıp, bal ile tatlandırılarak sabah aç karnına 1'er çay bardağı 1 hafta içilir.  2 Satt yemek yenmez.
  • Tıkanıklık Çözücü: Acı bakla kaynatılıp bal ile tatlandırılıp soğuk olarak içilmeye devam edilir. Ciğer ve dalaktaki tıkanıklık çözülür.
  • Böbrek ve mesane iltihabı: Acı bakla kaynatılıp bal ile tatlandırılarak içilmeye devam edilir. 15 günde tesiri görülmeye başlanır.
  • Vücuttaki tuz ve ifrazat atmak için: Acı bakla kaynatılarak bal ile tatlandırılır. Her gün 1 çay bardağı içilirse vücut zayıflar.
  • Ur, yara, bere: Acı bakla unu arpa unuyla karıştırılıp sirke ve zeytin yağıyla hamur haline getirilir. ur, yarave bereye sarılır. Pansuman her gün tazelenmelidir.



    Tavsiye: Acı bakla baklanın kuvvetiyle acının şifasının birleştiği bir bitkidir. Normal ölçülerde istifade edilmelidir.

18 Eylül 2010 Cumartesi

ACI BADEM

İÇİNDEKİLER:   Acıbademin tatlı bademe göre yağı azdır. Acı bademde tatlı bademde çok az bulunan siyanidirikasit glikozit amygdalin %9 oranında bulunur ki zehirlidir.

YAN TESİRİ:  10 Adet acı badem yemek bağırsak bozukluğuna, 20 adet kadarı ise zehirlenmelere neden olabilir.

TELAFİSİ: Mümkün oldukça az yemek gerekir. Zehirlenme olursa sarımsaklı cacık ve acil doktora götürmek gerekir.

ŞİFASI:
  1. Cilt Temizleme kremi: Acı badem yağını yüze sürmek yüzü temizler.
  2. Çatlak Kremi: Hamile kadınlar acı badem yağını sürekli sürerek çatlamayı önlerler.
  3. Basur: Acı badem sirke ile krem haline getirilip basura sürülürse çok faydalıdır.
  4. Mide ve dahili iltihaplar: Acı badem içi günde 2-3 adet yenmeye devam edilirse içerideki iltihaplara faydalıdır.
  5.  Saç bakımı: Acı badem yağı, zeytin yağıyla karştırılıp saçların dibine sürülürse saçları besler.


    Tavsiye: Acı Badem az yenirse şifa, çok yenirse cefa verir.

ABANOZ AĞACI

İÇİNDEKİLER: Rezin, uçan yağ, tanen, saponin
YAN TESİRİ: Herhangi bir yan tesiri yoktur.
ŞİFASI:

  1. Göz iltihapları: Abanoz ağacı kabuk, dal ve yaprağı kaynatılıp süzülerek göze sık sık pansuman yapılırsa göz iltihabını kurutur.
  2. Ağrı Kesici: Ababnoz Ağacı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
  3. Gaz Söktürücü: Abanoz Ağacı balla tatlandırılarak içilir.
  4. Yara Kesik: Ababnoz Ağacı kaynatılıp Balla tatlandırılarak içilir.
  5. İdrar Söktürücü: Abanoz Ağacı balla tatlandırılıp içilir.
  6. Mesane Kumları: Abanoz Ağacı balla tatlandırlıp içilir.


    Tavsiye: Abanoz Ağacı Hindistan ve Seylan'da bulunan büyük boylu ağaçtır. Göz rahatsızlıklarında başarıyla kullanılır.

22 Ağustos 2010 Pazar

BITTIM SABUNU ÖZELLİKLERİ

El yapımıdır. Saçları besler. İnce ve kırılan saçları güçlendirir. Saçlara tabii parlaklık ve canlı bir görünüm kazandırır. Kuru saçları nemlendirir. Saç diplerinde baktari oluşumunu engeller. Kepek oluşumunu giderir. Kaşıntı ve sedef hastalığına iyi gelir. Cildi güzelleştirir. Sivilce ve siyah nokta gibi cilt problemlerinin oluşmasını engeller.


Bitkisel BITTIM SABUNU ÖZELLİKLERİ

• El yapımıdır.
• Saçları besler.
• İnce ve kırılan saçları güçlendirir.
• Saçlara tabii parlaklık ve canlı bir görünüm kazandırır.
• Kuru saçları nemlendirir.
• Saç diplerinde baktari oluşumunu engeller.
• Kepek oluşumunu giderir.
• Kaşıntı ve sedef hastalığına iyi gelir.

DEFNELİ ZEYTİNYAĞLI ŞAMPUAN

Geçmişi mitolojik çağlara kadar uzanan defne, güzellik ve güzel kokunun sembolü olarak bilinir yüzyıllardır. Saç dökülmelerine karşı defne yağı, saç diplerine yedirilerek kullanılır. Defne, saç diplerindeki hücreleri aktivite ederek saç tellerinin güçlenmesini, çevre şartları, kimyasal temizleyiciler ve çeşitli
nedenlerden kaynaklanan kepeklenen azalmasını ve zamanla durmasını, ciltte oluşan ölü derilerin atılmasını hızlandırarak sivilce, kırışıklık, istenmeyen leke ve yağların azalmasını sağlar. Dünyada en değerli yağların çıkarıldığı defne ağaçları yoğun olarak Hatay yöresinde yetişmektedir. Ayrıca defne yaprağı ve yağından yapılan kremler, adale ve kas gevşetici olarak kullanılmaktadır.


Defne şampuanı, deri gözeneklerinin açılmasını saçların rahat oksijen almasını sağlar. Saçın yağlanmasını geciktirir ve sağlıklı saçlar için ideal bir ortam hazırlar. Defne ve zeytinyağı içeriğindeki E vitamini başta olmak üzere, diğer tabi vitaminler, sürekli kullanımda saç ve saç diplerini beslemeye, yıpranmış ve kırılmış saçları onarmaya, zayıf ve ince telli saçların güçlenmesine, gür, dolgun ve parlak bir görünüme sahip olmasını sağlamaya yardımcı olur.

Kullanım şekli : Düzenli kullanımı halinde, saçların daha çabuk ve sağlıklı uzamasını sağlayan defne şampuanın sık yıkamalarda iki kere, diğer şekillerde üç kere bolca köpürtülerek ve saç diplerine parmak ucuyla yedirilmek suretiyle kullanılması, defne şampuandan önce ve sonra başka şampuan kullanılmaması tavsiye edilir.

Saç üzerindeki etkileri : İlk kullanımdan itibaren saçın yağlanmasını geciktirmiş ve farklı, tabii bir ferahlık vermiştir. Zamanla saçlarda gürlük, dolgunluk ve saç yoğunluğunda artış gözlemlenmiştir.

2 Ağustos 2010 Pazartesi

Orucu bozmayan şeyler

SORU:
Orucu bozmayan şeyler nelerdir?

Ağızdaki kan ve oruç

SORU:
(Ağız bazen bedenin içi sayılır. Bunun için, oruçlu kimse, tükürüğünü yutarsa, orucu bozulmaz. İnsanın içindeki necasetin mideden bağırsağa geçmesi gibi olur. Ağızdaki yaradan veya diş çektirmeden, iğne yapılan yerden yahut mideden ağza kan çıkması, abdesti ve orucu bozmaz) deniyor. Buradan iğne yapmanın orucu bozmadığı mı anlaşılıyor?

Hasta Yemekleri, Hasta Yemeği

Hasta yemekleri ile sağlıklı kişilerin yemekleri arasında temel­de aşırı bir ayrım olmamalıdır. Hastanın yiyecekleri besleyici ve vitamin yönünden zengin olmalıdır. Hastanın yemeği, hasta­lığın cinsi ve derecesine göre doktor tarafından düzenlenme­lidir. Ancak, bu diyet hasta ve bakıcı tarafından titizlikle uy­gulanmalıdır.

Hasta Yemek, Genellikle, beslenme çok çeşitli ve bilinçli olmalıdır. Bol miktarda çiğ sebze, meyve ve salatalar, süt, yoğurt, ayran, te­reyağı, bitkisel yağlar, peynir, bal, haftada iki kez et ya da ba­lık sağlıklı kişiler için olduğu kadar hastalar için de başlıca be­sin maddeleridir. Tuz yasağı olmadığı takdirde, normal tuz ye­rine mineraller yönünden zengin olan deniz tuzu kullanmalı­dır. Hasta yemeği konserve yiyeceklerden hazırlanmamalıdır, çünkü konserve yiyeceklerin hazırlanmasında kullanılan kim­yasal maddeler yiyeceğin doğal yapısını, yarı yarıya da olsa, yı­kar ve sağlık için zararlı olabilir.

Hellim Peynirli Sebze Sarması

Malzemeler:2 Adet kabak

2 Adet patlıcan
3 Adet domates rendesi
300 Gr hellim peyniri
2 Diş sarmısak
Taze nane
Kekik, kimyon, tuz

Yaz Dolması

Malzemeler
500 gr. yağlı kıyma
8 adet kabak
12 adet Adana patlıcanı
4 adet kuru soğan
6 adet domates
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı biber salçası
6 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz

10 Mart 2010 Çarşamba

Sivilce ve Aknelerden Kurtulmak İçin

Hiç değilse haftada bir günü kendinize ayırın. Hem dinlenin hem de güzelleşmenin keyfine varın. Telefonun fişini çekin. En sevdiğiniz kaseti çalın. Kanapeye uzanıp kafanızdaki tüm düşünceleri silip kendinizi müziğin ritmine bırakın. Siz gevşedikçe ve içinizdeki stresi attıkça cildiniz de gevşeyecek ve nefes almaya başlayacaktır. Cildiniz artık beslenmeye hazırdır. Mutfağa gidin ve buzdolabının kapağını açın. Cilt tipinize uygun ya da sorunlarınıza çare olacak malzemeyi alıp maskeyi hazırlayın.

7 Mart 2010 Pazar

Yabani enginar (kengel)

Yabani enginar (kengel) : Bileşikgiller familyasından; 2 metre kadar boyunda, çok yıllık bir bitkidir. Yapraklarının ucu sivri diken şeklindedir. Ev ilaçlarında; kökü ve yaprakları kullanılır.
Faydası : Mideyi kuvvetlendirir. Sinirleri güçlendirir. Bağırsak solucanlarını düşürür. Diş ağrılarını giderir. Dişeti iltihaplarını giderir. Hazımsızlığı giderir.

Maydanoz (midenuvaz)

Maydanoz (midenuvaz) : Maydanozgiller familyasından; yaprakları güzel kokulu ve parçalı, kazık köklü, 30 - 100 cm boyunda, iki yıllık otsu bir bitkidir. Çiçekleri şemsiye halindedir. Tohumları ufak ve esmerdir. Meyvelerinin içeriğinde uçucu bir yağ ile apiin adlı bir glikozit vardır. Kökünde, biraz uçucu yağ, müsilaj ve apiin vardır. Yaprakları, kökü ve meyvesi kulanılır.
Faydası : İdrar söktürür. İştah açar. İltihaplı yaraların iyileşmesini sağlar. Aybaşı sancılarını keser. Sürmenajda faydalıdır. Yüksek tansiyonu düşürür. Kalbin yorulmasını önler. Kansızlığı giderir. Kansere karşı korur. Karaciğer şişliğini giderir. Safra akışını kolaylaştırır. Vücuttaki zehirli maddelerin atılmasını kolaylaştırır. Vücutta biriken suyu boşaltır. Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Romatizmada faydalıdır. Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar. Anne sütünü azaltır ve böylelikle memelerin şişmesini önler. Cinsel istekleri artırır. Görme gücünü artırır. Böbrek iltihabı olanlar maydanoz yememelidir.

Mayasılotu (egzamaotu)

Mayasılotu (egzamaotu) : Ballıbabagillerden; yurdumuzun hemen hemen her bölgesinde yetişen, beyaz tüylerle kaplı, alçak bir bitkidir. Yaprak kenarları alta doğru kıvrıktır. Çiçekleri beyazdır. Ev ilaçlarında çiçekli bitki kullanılır.
Faydası : Mide rahatsızlıklarını giderir. Sinirleri uyarır. Ateşi düşürür. Egzamaya faydalıdır. Vücuda kuvvet verir.

Marul (lactuca)

Marul (lactuca) : Bileşikgiller familyasından; geniş ve uzun yeşil yapraklı veya çok yıllık bir bitkidir. Tohumları, cinsine göre esmer veya siyahtır. Ilık iklimi sever. İlk ve sonbahar aylarında ekilir. Yurdumuzda bir çok çeşidi vardır.
Faydası : Sinirleri yatıştırır. Uykusuzluğu giderir. Sinirsel kalp çarpıntılarını keser. İsteride faydalıdır. Erkeklerde aşırı cinsel istekleri keser. Kabızlığı giderir. Basur memelerinde faydalıdır. Kandaki şeker miktarını düşürür. Kanı temizler. Hazmı kolaylaştırır. Nekahat devresinin kolay atlatılmasında yardımcı olur. Bol idrar söktürür. Romatizma ve Nikris'te faydalıdır. Göğsü yumuşatır. Karaciğer ve dalak şişliklerini indirir. Böbrek iltihaplarında iyidir. Aybaşı halinin ağrısız ve muntazam olmasını sağlar. Suyu, ergenlik sivilcelerini giderir. Yüze tazelik ve güzellik verir. Lapası; kan çıbanı, apse ve yanıklarda faydalıdır. Asabi öksürükleri keser. Anne sütünü artırır.

Mantar (fütr)

Mantar (fütr) : Boy, biçim ve bölge bakımından büyük değişiklikler gösteren, yüz bin kadar çeşidi bulunan bir çeşit bitkidir. Karada ve tatlı sularda yaşarlar. Mantarların içinde tıbbi etkileri olanlar, gıda olarak kullanılanlar, zehirlenmelere sebep olanlar, hayvanlarda ve bitkilerde hastalık yapanlar, antibiyotik madde oluşturanlar ve kimya sanayiide kullanılanlar vardır. Yenen mantarların çoğu bazitli mantarlardır. Bunların 500 kadar cinsi ve 13500 kadar türü vardır. Sporları şişkin bir hif ucunda 4 tane olarak meydana gelir. Makbul olan türü şemsiye mantarıdır. Büyük ve göz alıcı bir şekildedir. Şapkası başlangıçta yuvarlak veya yumurta biçimindedir. Sonradan çan, şemsiye veya tabak şekline döner. Rengi beyazımtırak gri ile esmerimtırak gri arasında değişir. Çapı 25-30 cm kadardır. Eti yumuşak ve süt gibi beyazdır. Lezzeti hoştur. Yer mantarı da yenir. Huni biçimindedir. Şapkasının eti sarımtırak beyaz ve sarı kenarlıdır. Kokusu kayısıyı hatırlatır. Lezzeti ise karabiberi andırır. Hazmı güçtür.
Faydası : Etin yerini tutar. Protein değeri etten fazladır. Yorgunluğu giderir. Düşünme ve öğrenme yeteneğini geliştirir. Kansızlığı giderir. Bedenin gelişmesinde yardımcı olur. Romatizma ve üremi olanlar yememelidir.

Acıçiğdem (güzçiğdemi)

Acıçiğdem (güzçiğdemi) : Zambakgillerden; sonbahar aylarında çiçek açan, mor renkli, zehirli bir bitkidir. Rutubetli yerlerde yetişir. Hekimlikte haricen kullanılır.
Faydası : Romatizma ve nikris tedavisinde kullanılır. Ancak zehirli olduğundan dikkatli olmak gerekir.

Adamotu (köpekotu)

Adamotu (köpekotu) : Patlıcangillerden; geniş yapraklı, fena kokulu bir bitkidir. Kökü, insan şeklini andırır. Bilhassa Antalya çevresinde yetişir. İçeriğinde "Hyoscyamine", "Hyoseine" ve "Atropine" vardır.
Faydası : Şehvet artırıcıdır.

Adaçayı (salvia officinalis)

Adaçayı (salvia officinalis) : Ballıbabagillerden; özellikle Akdeniz bölgesinde yetişen ıtırlı bir bitkidir. Menekşeye benzeyen çiçekleri haziran, temmuz aylarında açar. Yaprakları uzun, kenarları tırtıllı, beyazımsı yeşil renktedir. Hafif kafuru kokusu vardır. Çiçek açtığı zaman toplanıp, kurutulur.
Faydası : Mide va bağırsak gazlarını giderir. Mide bulantısını keser. Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Boğaz, bademcik ve dişeti iltihaplarını giderir. Göğsü yumuşatır. Astımdaki sıkıntıları geçirir. İdrar ve ter söktürür. Banyo suyuna katılıp yıkanılırsa; zindelik verir. Günde, 3 kahve fincanından fazla içilmemelidir.

Acıbakla (termiye)

Acıbakla (termiye) : Baklagillerden; otsu bir bitkidir. Acı taneleri kullanılır.
Faydası : Besleyicidir. İdrar söktürür ve idrar yollarını temizler. Böbrek iltihabını giderir. Böbrek taş ve kumlarının düşürülmesine yardımcı olur. Baş ağrılarını dindidir. Romatizma, lumbago ve siyatik ağrılarını keser. Albümin miktarını düşürür. Vücutta biriken tuzu atar.

Acıağaç (kuvasya ağacı)

Acıağaç (kuvasya ağacı) : Sedefotugillerden; 2-3 metre boyunda küçük bir bitkidir. İnce kabuklarının üzerinde sarı benekler vardır. Çiçekleri kırmızıdır. Sıcak ülkelerde yetişir. Bu ülkelerde acı ağaç kabuklarından yapılan kaplardan su içenlerin kuvvetleneceğine inanılır. Hekimlikte ; kökü, kabuğu ve odunu kullanılır. Etkili maddesi "Quassine"dir. Çok acıdır.
Faydası : İştah açar, hazmı kolaylaştırır. Ateşi düşürür. Tükürük ifrazatını arttırır. Mide, bağırsak, karaciğer ve böbreklerin çalışmasını düzenler. Böbrek sancılarını keser, taşların düşürülmesine yardımcı olur. Bağırsak kurtlarını döker. Kanamaları durdurur. Haşarat kaçırıcı olarak da kullanılır. Fazla kullanılacak olursa; baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma yapar.

Abdestbozanotu

Abdestbozanotu (pimpinella saxisfrage) : Gülgillerden; siyah ve yeşil boya çıkartılan bir bitkidir. Rutubetli yerlerde yetişir. Boyu 70 santimetre kadardır. Kökü akıcıdır.
Faydası : Mideyi kuvvetlendirir. Göğüs ağrılarını dindirir. Ateşi düşürür. Boğmaca, öksürük ve baş ağrılarını keser. Vücuda dinçlik verir. Balgam ve ter söker. Burun kanamalarını keser. Bademcik şişlerini indirir. Mide yanması ve bağırsak gazlarını giderir. Çıbanın olgunlaşmasına yardım eder.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...