YAN TESİRİ: Fazla yenilmemelidir. Zehirl madde içerir.
ŞİFASI:
- Bağırsak Sancıları: Acı Bakla unu sirkede kaynatılıp, bal ile tatlandırılarak sabah aç karnına 1'er çay bardağı 1 hafta içilir. 2 Satt yemek yenmez.
- Tıkanıklık Çözücü: Acı bakla kaynatılıp bal ile tatlandırılıp soğuk olarak içilmeye devam edilir. Ciğer ve dalaktaki tıkanıklık çözülür.
- Böbrek ve mesane iltihabı: Acı bakla kaynatılıp bal ile tatlandırılarak içilmeye devam edilir. 15 günde tesiri görülmeye başlanır.
- Vücuttaki tuz ve ifrazat atmak için: Acı bakla kaynatılarak bal ile tatlandırılır. Her gün 1 çay bardağı içilirse vücut zayıflar.
- Ur, yara, bere: Acı bakla unu arpa unuyla karıştırılıp sirke ve zeytin yağıyla hamur haline getirilir. ur, yarave bereye sarılır. Pansuman her gün tazelenmelidir.
Tavsiye: Acı bakla baklanın kuvvetiyle acının şifasının birleştiği bir bitkidir. Normal ölçülerde istifade edilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder