Hasta yemekleri ile sağlıklı kişilerin yemekleri arasında temelde aşırı bir ayrım olmamalıdır. Hastanın yiyecekleri besleyici ve vitamin yönünden zengin olmalıdır. Hastanın yemeği, hastalığın cinsi ve derecesine göre doktor tarafından düzenlenmelidir. Ancak, bu diyet hasta ve bakıcı tarafından titizlikle uygulanmalıdır.
Hasta Yemek, Genellikle, beslenme çok çeşitli ve bilinçli olmalıdır. Bol miktarda çiğ sebze, meyve ve salatalar, süt, yoğurt, ayran, tereyağı, bitkisel yağlar, peynir, bal, haftada iki kez et ya da balık sağlıklı kişiler için olduğu kadar hastalar için de başlıca besin maddeleridir. Tuz yasağı olmadığı takdirde, normal tuz yerine mineraller yönünden zengin olan deniz tuzu kullanmalıdır. Hasta yemeği konserve yiyeceklerden hazırlanmamalıdır, çünkü konserve yiyeceklerin hazırlanmasında kullanılan kimyasal maddeler yiyeceğin doğal yapısını, yarı yarıya da olsa, yıkar ve sağlık için zararlı olabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder