25 Ağustos 2009 Salı

Ze4ytinyağlı bamya

1 kg bamya
2 Adet soğan
2 Adet domates
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı limon suyu
Yarım tatlı kaiığı tozşeker
1 Çay bardağı sirke
Tuz
Süslemek için limon dilimleri




Hazırlanışı
  • Bamyaları ayıklayıp sap kısımlarını yuvarlak veya huni şeklinde kesin.
  • Bamyaları 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirke karışımında 5 dakika bekletin.
  • Soğanı ince kıyıp sıvıyağda pembeleştirin.
  • Bamyaları yıkayıp süzgece alın ve bekletmeden soğana ilave edin.
  • 1-2 dakika soğanla pişirin.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Bamyaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirin.
  • Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuz serpin.
  • Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Limon dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis yapın.
  • NOT : Bamya pişerken üzerine yağlı kağıt serip kapağını kapatın ve bu şekilde yemek daha lezzetli olacaktır.
       Zeytinyağlı Bamya yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...