yemek tarifleri, tarif-i yemek, hasta yemekleri, et yemekleri, hamur işi yemekler, ev yemekleri, şifalı yemekler, faydalı yemekler, tatlı yemekler, teens, animal, şifalı bitkiler, faydalı bitkiler
26 Ağustos 2012 Pazar
mürbchen / tereyağlı klasik kurabiye
Weihnacht zamanı yani aralık ayı buralarda kurabiye ayıdır. Her evde dolu dolu kurabiyeler pişirilir. Alış veriş mekanlarında kurabiyeye dair her şeyi bulabilirsiniz. Oldukca renkli görüntüler söz konusudur. Bu mürbchen / klasik tereyağlı kurabiyeler de en yaygın olanları. Migroslarda, cooplarda hazır fabrikasyonlarını bile görürsünüz. Bende bu sefer bu kurabiyeleri tercih ettim neden derseniz şayet:) Açılıp kurabiye kalıplarıyla kesebilmek için yapısı çok uygun. İki küçümenimle geçtik masanın başına oyun oynarcasına hamurumuzu açtık istediğimiz kalıplarla kestik eğlendik, bağrıştık:) sevindik kurabiyelerimizi pişirdik.. Şimdi sıra sizlerde haydii çocuklarınızı yada biricik yeğenlerinizi alın ve mutfağa girin güzel keyifli zaman geçirin:)
mürbchen / klasik tereyağlı kurabiye
malzemeler
2 tane yumurta sarısı
1 çimdik tuz
300 gr un
1 pk vanilya
150 gr şeker
150 gr tereyağ
üzerine sürmek için 1 tane yumurta sarısı
hazırlanışı
Oda ısısında bekletilmiş tereyağı, vanilyayı ve şekeri mikserle çırpın. Yumurta sarılarını ve tuzu ilave edin tekrar çırpın. Unu ekleyerek yoğurun. 30 dk. buzdolabında dinlendirin.Unladığınız zeminde hamuru açın. Kalıplarla kesin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ısıtılmış 180C fırında pişirin.
kolay tereyağlı klasik kurabiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder