yemek tarifleri, tarif-i yemek, hasta yemekleri, et yemekleri, hamur işi yemekler, ev yemekleri, şifalı yemekler, faydalı yemekler, tatlı yemekler, teens, animal, şifalı bitkiler, faydalı bitkiler
27 Mayıs 2012 Pazar
Sütlü Kırmızı Biberli Patates Çorbası
Bizim evde yaz kış hiç fark etmiyor anne kız çorbayı çok seviyoruz. Sıcağı da soğuğu da bizim için makbul. Yemek öncesi mutlaka az da olsa çorba olmalı. İçine çok sevdiğim kırmızı kapya biber de girince sarı patatesler hafif turuncuya döndü, hem göze hemde damağa hitap eden bir çorba çıktı ortaya.
Üzerine bu kez ekmek parçaları yerine minik kareler şeklinde doğrayıp uçlarından hafifçe çizip pembeleşinceye kadar fırınladığım milföy hamurlarını serptim...
Gereken Malzemeler:
4 adet orta boy patates
1 adet orta boy kırmızı kapya biber
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 su bardağı süt
su veya et suyu
tuz, karabiber
Üzerine :
1 adet milföy hamuru
Yapılışı :
Soğanı yemeklik doğrayın. İnce kıydığınız sarmısak ile beraber sıvıyağ da soteleyin.
Kırmızı biberin çekirdeklerini çıkarıp halka halka doğrayın.
Soğan ve sarmısakların üzerine ilave edip bir kaç kez döndürün.
Patateslerin kabuklarını soyup irice doğrayın, sebzelerle birlikte karıştırın.
Sebzelerin üzerine iki parmak geçecek kadar su veya et suyu ilave edin.
İyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Çorbayı süzgüden veya blendırdan geçirin.
Önce iki bardak süt ile seyreltin. Kıvamı koyu geliyorsa su ilavesi ile inceltebilirsiniz.
Dilediğiniz kıvama getirdiğiniz çorbayı bir taşım kaynatıp tuz ve baharat ilavesinden sonra ocağı kapatın.
Üzeri için oda sıcaklığında yumuşamış milföy hamurunu inceltmeden küçük karelere kesin. Her kenardan bıçağın ucu ile küçük çizikler atın.
Fırında önlü arkalı hafifçe kızartın.
Çorbayı servis yaparken üzerini kızarmış milföy parçaları ile süsleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder