Gereken Malzemeler:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
mısır unu
buğday unu
Üzerine : hindistan cevizi, dilerseniz dövülmüş ceviz, mevsiminde nar taneleri
Yapılışı :
Tereyağı ve düvülmüş ceviz içini hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Kavrulan karışıma suyu ve sütü ilave edin.
Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ilave edip, iyice karıştırın.
Daha sonra önce 1/2 çay bardağı mısır unu ve 1/2 çay bardağı buğday ununu ilave edip karıştırın.
Sulu kıvamlı karışıma tekrar 1/ 2 çay bardağı mısır ununu azar azar ilave ederek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
(Mısır ununun tümünü bir anda karışıma ilave etmeyin. Koyu kıvamlı bir tatlı olabilir. Azar azar ilave edip kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz.)
Kaselere döküp soğumaya bırakın.
Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder