yemek tarifleri, tarif-i yemek, hasta yemekleri, et yemekleri, hamur işi yemekler, ev yemekleri, şifalı yemekler, faydalı yemekler, tatlı yemekler, teens, animal, şifalı bitkiler, faydalı bitkiler
27 Mayıs 2012 Pazar
İçli Köfte Poğaçası
Blogları gezdiğinizde tatlı tarifleri o kadar çok ki. Bisküviler, kekler, pastalar, kurabiyeler, bunların değişik tarifleri. Tuzlu tarifler daha az sanki ya da ben tatlıyı daha çok sevdiğim için hep bu tarifleri not alıyorum ve yapıyorum. İçli köfte poğaçasını Pelin'de gördüğüm zaman iyi bir alternatif demiştim. İç malzemelerini de görünce tam seveceğim bir tuzlu tarifi diye not almıştım. Tarifte yanılmadım, herkesin severek yediği bir poğaça oldu...
Gereken Malzemeler:
Hamuru için :125 gr tereyağı Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
1 su bardağı yağsız kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı2 orta boy soğan
1 çay bardağı ince bulgur
tuz, karabiber,pulbiber
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine :
1 su bardağı galeta unu
Hazırlanışı :
İnce bulgurun üzerine sıcak su gezdirin ve üzerini kapatıp suyu çekip şişmesi için bekletin.
Yemeklik doğranmış soğanları tavaya alarak sıvı yağda yumuşayana kadar pişirin. Kıymayı ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin.Tuzunu, karabiberini ve pulbiberini de koyup karıştırın. Ocaktan alıp şişen bulguru, cevizi ve maydanozu ilave edip karıştırın ve soğutun.
Hamuru hazırlamak için oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvıyağı, yoğurdu ve tuzu karıştırma kabının içinde elinizle iyice karıştırın. Yavaş yavaş unu ilave edin ve kabartma tozunu da ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yumurta şekli verin. İşaret parmağınızla içini oyarak kenarlarını inceltin. İç malzeyi içine doldurun ve açık kenarını da birleştirerek içli köfte şekli verin.
Her tarafını galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder