yemek tarifleri, tarif-i yemek, hasta yemekleri, et yemekleri, hamur işi yemekler, ev yemekleri, şifalı yemekler, faydalı yemekler, tatlı yemekler, teens, animal, şifalı bitkiler, faydalı bitkiler
27 Mayıs 2012 Pazar
Hasta Yemekleri Tavuk Ciğerli Şehriye Çorbası
Kışın yüzünü gösterdiği soğuk günde sıcacık bir kış çorbası, üstelik annemin tarifi ile...Benim yaşımda olanlar bilirler , bizim çocukluğumuzda tavuk ve sakatatları marketlerde tabak içinde, pakette satılmazdı. Aslında o zaman markette yoktu. Mahalle aralarında veya cadde üzerinde işlek yerlerde bakkallar olurdu , onlarda da belirli şeyleri bulabilirdiniz. Tavuğu çoğunlukla kasaptan alırdınız yada kendiniz keser, tüylerini temizleyip tütsülerdiniz ki bu çok zahmetli bir işti. Temizlenmiş tavuk aldığınız zamanda tavuğun ciğeri, yüreği ve taşlığı küçük paket içinde verilirdi.Hatırlıyorum o akşam ki menümüzde annemin haşlayıp içine ilave ettiği küçük ciğer parçaları ile tavuk suyuna şehriye çorbası , fırında tavuk ve pirinç pilavıydı. O eski, ama çocukça keyif aldığımız, hiç bir şeyi dert etmediğimiz, kimsenin bizi üzmesine izin verilmediği günlerden bir tarif... Gereken Malzemeler:1 adet havuç1 su bardağı yoğurt1 yemek kaşığı (tepeleme)un1 ufak kase (haşlanmış ve doğranmış) tavuk ciğeri3 yemek kaşığı tel şehriye6-7 su bardağı tavuk suyutuz, biber Yapılışı :Havucu rendenin iri tarafı ile rendeleyip sıvı yağda yumuşayıncaya kadar soteleyin.Başka bir kapta unu ve yoğurdu boza kıvamına gelinceye kadar karıştırıp, tavuk suyu ilavesi ile pütürsüz hale getirin.Pişmiş havucun üzerine ilave edip kalan tavuk suyunu da karıştırın.Dibi tutmaması için sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca da şehriyeleri ilave edin.Şehriyelerin yumuşamasına yakın haşlanmış ciğer parçalarını da ilave ederek bir taşım kaynatın ve tuzunu ilave edip ocaktan alın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder