Kek mi pasta mı demek daha doğru olur bu tarife bilemedim. Tarifi gördüğümden bu yana bir çok kez yaptım, her seferinde çok beğenildi... Güzel bir haftaya tatlı bir başlangıç olsun istedim... Orijinal tarife buradan bakabilirsiniz... Gereken Malzemeler:4 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı sıvı yağ1 paket kakao (25 gr)1 türk kahvesi fincanı süt2 su bardağı un1 paket kabartma tozu Muhallebisi için 2,5 su bardağı süt5 yemek kaşığı toz şeker1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta1 yemek kaşığı (tepeleme) kakao80 gr bitter çikolata Üzerine :Rendelenmiş beyaz çikolata
Yapılışı :Muhallebi için sütü, toz şekeri, nişasta ve kakaoyu karıştırın. Ocağın üzerine alın ve muhallebi gibi pişirin.Muhallebi kıvamına gelince bitter çikolataya içine kırın ve erimesi için karıştırın.Muhallebiyi soğuması için bekletin.Kek için 4 yumurtayı sıvı yağ ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sütü ilave edin.Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu ilave edip karıştırın. Yağlanmış 22 cm çapındaki kek kalıbına kek hamurunun yarısını dökün. Üzerine soğuyan muhallebiyi kenarlara gelmeyecek şekilde yayın.Kalan kek hamurunu muhallebinin üzerine dökerek düzeltin.175 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.Fırından çıkınca soğutun. Servis yapmadan önce üzerine rendelenmiş beyaz çikolata serpin.Muhallebiyi kendiniz pişirmek yerine çikolata parçalı hazır puding kullanarak ta hazırlayabilirsiniz. Bir kaç kez bu şekilde denedim. Çok güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder