27 Mayıs 2012 Pazar

Hasta Yemekleri Badempare ve Mutlu Bayramlar

Hasta yemekleri, güncel tarifler
Badempare ve Mutlu Bayramlar

Mutlu, huzurlu ve sağlıklı bayramlar diliyorum.



Gereken Malzemeler:
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)

1 su bardağı ince çekilmiş kabuksuz badem
1,5 yemek kaşığı irmik (tepeleme)
3 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme)
1/2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


Üzeri için:
Kabukları soyulmuş iç badem

Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 dilim limon



Hazırlanışı :
Yumurtanın birinin sarısını ayırın. Diğer yumurtayı da ilave ederek yumuşamış tereyağı, un, şeker, irmik, toz badem ve kabartma tozu ilaves, ile kulak memesi kıvamında hamur yapın.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopararak yuvarlak şekil verin.
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Tüm hamur bu şekilde bitince üzerine yumurta sarısı sürüp ortalarına birer bütün kabuksuz badem yerleştirin.
170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Kaynayan şerbete bir dilim limonun suyunu ilave edip ocağı kapatın.
Fırından çıkan bademparenin ilk sıcaklığı çıkınca sıcak şerbeti dökün.
Şerbeti çekince- mümkünse bir gün sonra- servis yapın.
Badempare ve Mutlu Bayramlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...