Bayram tatilini anne yanında geçirip, elimiz sıcak sudan soğuk suya sokulmayınca bayram sonrası evde yemek yapmak çok zor geldi. Ne pişirsem kaygım hiç olmadığı halde kalabalıkla yemek yemenin keyfinden sonra evde canımız hiç bir şey istemedi. Basit aperatif şeylerle hafta sonunu bulduk. Tembellik bugüne kadar sürdü. Bugün üzerimizdeki ataleti atıp herşeye sil baştan başlama günü, tabii bloğa da bir şeyler ekleme zamanı...
Bayram öncesi yaptığım dokusu, tadı ve vişne bademin uyumu ile nefis yumuşacık bir kek polenta kek...
Tarif Martha Day'in "Dünyanın En Güzel Tatlıları" kitabından uyarlanmıştır.
Gereken Malzemeler:
4 adet orta boy yumurta
1/3 su bardağı mısır unu
1 su bardağı dövülmüş badem
2 paket bitter çikolata ( 2x80 gr)
3/4 su bardağı esmer şeker
4 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı kaynar su
Yarım su bardağı çekirdeksiz vişne tanesi
Üzerine serpmek için pudra şekeri
Hazırlanışı:
Isıya dayanıklı bir kaseye mısır ununu koyun. Kaynar suyu mısır ununun üzerine dökerekiyice karıştırın. Kasenin ağzını kapatıp mısır unu nemlenene kadar bekleyin.
Derin bir kasede yumurta sarılarını ve esmer şekeri rengi beyazlaşıp yoğunlaşıncaya kadar çırpın.
Çikolatayı benmari usulu eritin.
Yumurta sarılarının içine mısır ununu, unu, erimiş çikolatayı, bademleri ekleyin.
Yumurta aklarını başka bir kasede katılaşıp ters çevrildiğinde dökülmeyecek kıvama gelinceye kadar çırpın.
Kek karışımına ilave edip kaşıkla karıştırın.
En son vişne tanelerini de ekledikten sonra 22 cm çapındaki yağlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder