BİSCOTTİ MALZEMELER:
- 2 adet yumurta
- 1 adet yumurtanın beyazı(üstüne sürmek için)
- 2 su bardagı un
- 2 yemek kaşıgı kakao
- 1 çay kaşıgı karbonat
- yarım çay kaşıgı kabartma tozu
- az tuz
- 100 gr.tereyag(oda sıcaklıgında olacak)
- 1 su bardagı toz şeker
- istenilen kadar kuru çekirdeksiz üzüm
- istenilen kadar damla çikolata
Unu,kakaoyu,karbonatı,tuzu,kabartma tozunu derince bir kaba eliyoruz.Oda sıcaklıgındaki tereyagını mutfak robottunda iyice yumuşayana kadar çırpıyoruz içine şekeri de ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.2 adet yumurtayı ve 1 adet yumurta sarısını hafifçe çırpıp tereyaglı ve şekerli karışıma yediriyoruz.Sonra bu karışıma unlu karışımı azar azar dökerek yoguruyoruz ve birbirine yediriyoruz.En son olarak üzümü ve damla çikolatayı da ekleyerek biraz daha yoguruyoruz.Hamuru iki parçaya bölüyoruz ve herbir parçayı rulo haline getiriyoruz.Ve yaglı kagıt serili iki ayrı tepsiye veya tek tepsiye yerleştiriyoruz.Ruloların tepesinden hafifçe bastırarak düzeltiyoruz.Kalan 1 adet yumurta akını az çırpıp ruloların üstüne sürüyoruz ve üstüne de bolca toz şeker serpiyoruz.Önceden 180C ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika pişiryoruz.Pişen ruloları fırından aldıktan sonra 30 dakika kadar sogumasını bekliyoruz ve soguduktan sonra da dilimliyoruz.Dilimledigimiz biscottileri tel fırın tepsisine diziyoruz ve fırını 150C azaltıyoruz ve biscottileri tekrar fırına veriyoruz.Yaklaşık 20-30 dakika kadar.Hava almayan bir kapta bir hafta tazeligini koruyormuş.(bizimkiler sert diye söylendiysede hepsini aynı gün yediler.Yapımı biraz zahmetli gibi geldiyse de ilk başta bana aslında zahmetli degil bence.)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder