MANTAR SOSLU BONFİLE MALZEMELERİ:
- yarım kilo kadar bonfile(ben 3 parça aldım kişi sayısına göre)
- 2 adet domates
- 1 adet kuru sogan
- 400 gr. mantar
- 3-4 adet sivri biber
- 1 yemek kaşıgı tereyag
- bir miktar sıvıyag
- kaşar rendesi(üstüne serpmek için)
- tuz,karabiber,toz kırmızı biber
Bonfilelere arkalı önlü tuz,karabiber ve kırmızbiber serpelim. Tavaya tereyağını alıp eritelim ve bonfileleri arkalı önlü kızartalım. Ayrı bir tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanları ekleyerek kavuralım. İnce dilimlenmiş mantarları ekleyerek mantarlar suyunu bırakıp çekene dek kavurmaya devam edelim.Yemeklik doğranmış domatesleri,sivribiberleri, tuzu ve karabiberi ekleyerek 4-5 dk. daha suyu çekilene dek kavuralım. Mantarlı harcı ateşten alalım.Bonfileleri borcama dizelim, üzerine mantarlı harcı yayarak kaşar rendesi serpelim. Önceden ısıtılmış 200öb0 ısılı fırında kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
merhaba canım,eline sağlık çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSil