TANTUNİ MALZEMELERİ:
- 300-400 gr.dana eti
- 2-3 adet domates
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- sıvıyag
- tuz,karabiber,pul biber
LAVAŞ İÇİN MALZEMELER:
- 2,5-3 su bardagı un
- 1 tatlı kaşıgı kadar yaş maya
- tuz
- aldıgı kadar su
Önce lavaşı hazırlayalım.Önce yaş mayayı derin bir kabın içinde az ılık su ile eritelim ve maya eriyince unu ve tuzu koyalım.Sonra yavaş yavaş ılık su ilavesiyle kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.Ve bir süre mayalanmaya bırakalım.Mayalanan hamurdan limon büyüklügünde parçalar kopararak merdaneyle açalım.Yapışmasın diye un serpelim tezgaha.Ve açılan bezeleri sıcak teflon tavada arkalı önlü pişirelim.
Lavaşlar hazır olunca diger tarafta etleri minik minik dograyalım.Tavaya sıvıyagı koyup etleri üstüne koyalım ve etler kavrulunca(suyunu salıp çektikten sonra)üzerine ince ve minik dogradıgımız biberleri ve sarmısagı ekleyelim ve bir süre kavurmaya devam edelim.En son olarak kabuklarını soyup minik minik dogradıgımız domatesi ve baharatlarını ekleyelim ve biraz daha kavuralım.Pişince ocaktan alalım ve lavaşların içine pay ederek saralım.Ben ayrıca içine sumak ve tuzla ovulmuş sogan salatası da ekledim öyle de güzel oldu.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder