miktarlar çok önemli değil istediğiniz şekilde oynayabilirsiniz et+sebze az yada çok önemli değil..(sebzelerin üzerine burada karışık patates baharatı var onu kullandım bulabilirseniz o bulamazsanız önemli bir ayrıntı değil)
malzemeleryarım kilo pirzola3 renk paprika (etli dolmalık biber)1 tane kabak1 tane patlıcan1 tane patates2 diş sarımsak3-4 tane arpacık soğan (opsiyonel)kekik karabiberkişniş (opsiyonel)toz hardal (opsiyonel)patates baharatı yoksa toz kırmızı bibertuz
Sebzeleri kalın jülyen (kibrit çöpü dediğimiz) doğrayın, arpacık soğanların ve sarımsakların kabularını soyun bütün olarak bırakın. Patatesleri soyup büyüklüğüne göre 4-5 parçaya bölün bir kaç kez yıkayıp nişastasını akıtın. Hepsini fırın poşetine alıp kekik hariç tüm baharatları ve tuz serpip harmanlayın. Üzerine kekik, kişniş, karabiber ve tuz serptiğiniz pirzolaları yerleştirin. Torbanın ağznı bağlayıp torbayı bir kaç yerinden delin fırın kabına koyarak 220C fırında pişirin.
Ben yanına schupfnudel yaptım siz pilavla servis yapabilirsiniz. Schupfnudel ne derseniz buzluğumda hazır 2-3 paket her zaman bulunur pilava ve makarnaya tercih ediyorum bana göre çok lezzetli geniş bir zaman bulabildiğim zaman ev de hazırlayıp yayınlayacağım eminim sizinde hoşunuza gidecektir hamuru patatesten yapılıyor tereyağında soteleniyor..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder