malzemeler250 gr orta yağlı kıyma1 su bardağı pirinç2 tane büyük kuru soğan1 tane domatesyarım demet maydonoz3 ym kaşığı zeytinyağ1 ym kaşığı salça1 yemek kaşığı kuru nane1 çay kaşığı karabiber1 çay bardağı sutuzsalamura yada taze üzüm yaprağı
hazırlanışı
Soğanların kabuklarını soyun çok ince yemeklik doğrayın. Maydonozları yıkayın çok ince kıyın. Pirinci 3-4 su nişastası gidene kadar iyice yıkayın. Malzemeleri karıştırma kabına alıp üzerine rendelediğiniz domatesi (olmasada olur ama lezzet bakımından bence aroması güçlü) diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. (suyuda mutlaka koyuyoruz iç harcı biraz gevşetmesi için) Salamura yaprak kullanılacaksa sıcak suya bırakıp tuzunun çıkmasını bekleyin. Taze yaprağı kaynar suya daldırıp çıkarın. Ben yazdan kola şişesine bastırdığım yaprakları kullandım. Yaprakların içine yaprağın boyuna göre koyup sarıyoruz. Zeytinyağlı sarmanın yaprağı büyük etlinin küçük olur bunuda belirtelim..
Salçalı pişirebileceğiniz gibi salçasızda pişirebilirsiniz. Ben sarmaları pişireceğim tencerede 3 ym kaşığı zeytinyağda 1 yemek kaşığı salçayı kavurup üzerine sarmaları diziyorum bence bu şekilde çok lezzetli oluyor..Sarmaların üstünü geçmeyecek şekilde sıcak su ve tuz koyun üzerine ağır tabak kapatıp tencerenin kapağını kapatın kaynama noktasından sonra hemen ocağın altını kısın ağır ateşte pişirin. 10 dk. kadar sarmalarınızı demlendirin. Sıcak olarak yoğurtla beraber servis yapın..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder