Yarım kilo mantarı temizleyin dörde bölün kaynar suda haşlayın, haşlarken bir kaç damla limon suyu damlatın ki kararmasın. Yine 2 tane kırmızı biberi haşlayın çekirdeklerini temizleyin küçük doğrayın. 1 kase kornişonu küp küp doğrayın. Yarım tutam dereotunu ince kıyın. Karıştırma kabına alarak, 1 kase mısır, zeytinyağ, limon suyu, tuz ilave edip karıştırın servis tabağına alın.
malzemeler4 tane büyük boy kabak3 tane havuç1 çay bardağı ince bulguryarım demet taze soğanyarım demet dereotuyarım demet maydonoz1 tane limon suyukarabiber1 tatlı kaşığı kuru nane tazede olabilir1 çay bardağı zeytinyağtuz
hazırlanışıHavucu ve kabağı rendeleyin beraber zeytinyağında soteleyin. (zeytinyağı biraz daha fazla kullandım havuç yağı çekiyor tercih sizin) Sıcakken kısırlık bulguru ekleyin karıştırın, tavanın üzerine kapak kapatın buharıyla bulgur yumuşasın. Soğudu zaman ince kıydığınız yeşillikleri, limon suyunu, tuzu, karabiberi ekleyin karıştırın servis tabağına alın.
3 renk küçük boy paprikayı yıkayın üst kısmından kesin çekirdeklerini temizleyin. 200 gr sert peyniri ezin (feta kullandım) bir tutam dereotunu ince kıyın, biraz pulbiber ve zeytinyağıda ekleyip karıştırın. Biberlerin içini doldurun iyice bastırın. Buzdolabında 1 saat dinlendirip çıkarın yarım cm. kalınlığında dilimleyin. Ortalarına çörekotu serpin.


kalbura bastı ve balparmak tatlısı

ah ahhh diyorum soldaki pasta sözüm ona mcqueen araba pasta olacaktı şeklini verdim ama kaplaması bir felaket olunca neredeyse çöpe gidecekti tadından çok emin olduğum için atamadım üzerindeki marzipanı sıyırıp, üst kısımlarındaki parça kekleri temizledim kaplaması çok kötü kaldı marzipan silip süpürdü krema yapmaya halim kalmadı, kremşanti evde yok napsam derken 1 kutu çikolata parçasını üzerine döktüm ayıcık şekerleriyle süsledim.. Çocuklar tadını çok sevdi :)
hamuru için 3,5 su bardağı un1 çay kaşığı tuzaldığı kadar suYumuşak hamur yoğurun, bir saat dinlendirin. Limon kadar bezeler yapın. Unlayarak yufka boyunda açın.
sosu için1 su bardağı yoğurt3 tane yumurta1su bardağı svıyağ hepsini çırpın
iç harcı içinince kıyılmış sepet peyniriküçük doğranmış sucukkarıştırın
Açılan yufkanın her yerine sosdan sürün. Yufkayı 8'e bölün geniş şekilde sararak yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine kalan sosdan sürüp, susam serpin. 200C fırında pişirin.
malzemeler1 kilo bürüksel lahanası1 tane eksi elma1 su bardağı iri çekilmiş cevizbir tutam maydonozbir tutam dereotu
sosu için1 çay bardağı zeytinyağ2 ym kaşığı limon suyu2 ym kaşığı kırmızı üzüm sirkesi1 diş ezilmiş sarımsak1 ym kaşığı salata baharatı (isteğe bağlı)hepsini karıştırın
Lahanaların kök ve dış yapraklarını temizleyin, yıkayın robotta rendeleyin. Yeşilliği ince kıyıp diğer malzemelerle beraber karıştırın. Servis tabağına alıp istediğiniz şekilde süsleyin.
malzemeleryarım kilo kırmızı pancaryarım demet maydonoz1 su bardağı iiri çekilmiş ceviz
sosu için(bürüksel lahanası ile aynı sos)1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 ym kaşığı limon suyu
1 ym kaşığı kırmızı üzüm sirkesi
1 diş ezilmiş sarımsak
1/2 ym kaşığı salata baharatı (isteğe bağlı)
hepsini karıştırın
Pancarın kabuklarını ince soyun. Kaynar suda ezilmeden diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzün soğuduktan sonra rendeleyin. İnce kıydığınız maydonozu ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
1kilo patatesin kabuklarını soyun haşlayın. Süzün Kuşbaşı doğrayın. 1 demet taze soğan, 1 demet maydonoz, 1 demet dereotu varsa kuzu kulağı hepsini ince kıyın. 1,5 tane limonun suyunu, zeytinyağı ve tuz ekleyerek karıştırın. (patates zeytinyağını çeker az kullanmayın, 1,5 çay bardağı kullandım)
malzemeler
300 gr krem peynir
1 çay bardağı süzme yoğurt (quark)
1 tane yumurta
3 ym kaşığı un
1 pk vanilya
1 tane limonun kabuğunun rendesi ve suyu
yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
1 çay bardağı krema
1 kase orman meyvesi
alt tabanı için
yarım paket burçak bisküvi
2 ym kaşığı dolusu tereyağ
bisküvileri rondada çekin, tereyağı eritip karıştırın.
hazırlanışı
Minik kek kalıplarının tabanına paylaştırarak döşeyin.Yumurta, şeker ve vanilyayı özleşene kadar mikserle çırpın. Meyveler hariç diğer malzemeleride ekeleyerek çırpın. Hazırladığınız kek kalıplarına paylaştırın, üzerine orman meyvelerinden serpin. 180C fırında 40-45 dk. pişirin. Fırından ılındığı zaman çıkarın Buzdolabında 4-5 saat dinlendirin, üzerine pudra şekeri eleyin.
ayrıca masamızda sirkeli yoğurt soslu salatalık salatası, kısır, poğaça ve sarma vardı.. Sizlere fikir verebildiysem ne mutlu bana:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder