Malzemeler:
1 tutam ısırgan otu (yaklaşık 500 kg kadar)
1 baş soğan
1 adet yumurta
sıvıyağ
tuz karabiber
Üzeri için:1-2 diş sarımsak, yeteri kadar yoğurt
Yapılışı:
Isırgan otlarını bir plastik eldiven giyip yapraklarını dallarından ayırın ve yıkayın. Tencerenizde hiç susuz olarak yumuşayana kadar normal ateşte haşlayın. Haşlanan ısırganları soğuduktan sonra avcunuzun içerisine alın ve sularını sıkın (suyunu süzerken bamya gibi suyu sünecektir telaşa gerek yok :-) ) ve ince ince kıyın.
Isırgan otlarını bir plastik eldiven giyip yapraklarını dallarından ayırın ve yıkayın. Tencerenizde hiç susuz olarak yumuşayana kadar normal ateşte haşlayın. Haşlanan ısırganları soğuduktan sonra avcunuzun içerisine alın ve sularını sıkın (suyunu süzerken bamya gibi suyu sünecektir telaşa gerek yok :-) ) ve ince ince kıyın.
Ayrı bir tencerenizde yemeklik doğradığınız soğanları 1 kepçe sıvıyağda kavurun ve içine yumurtayı kırın karıştırın. Piştikten sonra içerisine ısırganları ilave edin. Tuzunu ve karabiberini de ilave ettikten sonra bir müddet kavurmaya devam edin. Servis edeceğiniz zaman üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökün ve afiyetle yiyin.
Saç böreği yapmak için:Daha önce bloğumda saç böreği yayınlamıştım. Hamurunun tarifine buradan bakabilirsiniz. Isırganlı iç hazırlamak için yıkanan otları incecik kıyın ve içine bolca yemeklik doğradığınız soğanlarınızı ekleyin ve içine peynir katın. Tuz, yağ ve karabiber ilavesi de yaptıktan sonra içiniz hazırdır. İçine varsa ıspanak, ilibada, ebegümeci eklerseniz artık tadından yiyemezsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder