Bizimkilerin ete düşkünlügüne her fırsatta söylüyorum ama bu aralar çok tüketemiyoruz maalesef.Malum et fiyatları tavan yaptı.Yakında et,süt ve tavuk ürünlerine herhalde hasret kalacagız.Ama çocuk olunca bir evde mecbur yapılıyor her yemekten azar azar.
SAÇ KAVURMA MALZEMELER:
- 250 gr.kuşbaşı et
- 2 adet kuru sogan
- 3-4 adet sivri biber
- 3-4 adet domates
- tuz,karabiber,kırmızı toz biber,kekik
- 1 yemek kaşıgı tereyag veya sıvıyag
Soganı kücük dograyıp etle beraber tereyagında saçın içinde(eger saçınız yoksa yanmaz tavada veya tencerede)etler suyunu salıp tekrar cekinceye kadar pisirin.Sonra küçük dogradıgınız biberleri ekleyin.Biberlerin rengi dönünce yemeklik dogradıgınız domatesi ve baharatlarını katın.Ve kısık ateste pişirin.
ŞEHRİYELİ PİLAV MALZEMELER:
- 1 su bardagı pirinç
- 1 yemek kaşıgı tel şehriye
- 2 yemek kaşıgı yag( 1 kaşık tereyag,1 kaşık sıvıyag karışımı)
- 1,5 su bardagı sıcak su
- 1-2 limon damlası
- tuz
- tavuk suyu tablet
Yaglarımızı tencereye alıp eritiyoruz ve eriyen yagların üstüne tel şehriyeleri koyup kavuruyoruz.Kavrulan şehriyelerin üstüne iyice yıkayıp nişastasını akıttıgımız pirinçleri ekliyoruz.Ve kısık ateşte pirinçler iyice birbirlerinden ayrılana kadar kavuruyoruz.Kavrulan pirincin üstüne sıcak su,tuz,yarım tavuk suyu tableti ve 1-2 limon damlasını ilave edip bir defa karıştırıyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
ÇOBAN SALATA: Sogan,yeşil biber,salatalık ve domates küçük küçük dogranır ve karıştırma kabına alınır.Üstüne limon,tuz ve zeytinyagı eklenir.Ben ayrıca bana köyden gelen reyhanda ekledim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder