KÖY EKMEGİ MALZEMELER:
- 500 gr.Sinangil köy ekmegi unu
- 1.5 su bardagı su
- 1 paket sinangil instant maya
- az tuz
Bütün malzemeleri derince bir kaba alıp 10 dakika yoguralım.Kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.Hamurumuzun üstünü nemli bir bezle örtüp sıcak bir ortamda dinlenmeye bırakalım.1 saat bekledikten sonra hamura istedigimiz ekmek şeklini verelim(ben küçük ekmek şekili verdim).Yaglı kagıt serilmiş tepsiye yerleştirelim ekmegimizi ve 1-2 saat kadar tekrar tepsi mayasının gelmesini bekleyelim.(ekmekler iki kat büyüklügüne ulaşana kadar yani)Ekmeklerimiz mayalanınca bir fırça yardımıyla ekmeklerin üzerini ıslatalım.Önceden 200C ısıtılmış fırında(fırının bir köşesine ısıya dayanıklı bir kaba su koyalım be su ekmegimizin parlak olmasını saglayacaktır) yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım.Ve sıcak sıcak ekmeklerimiz hazırdır.
Afiyet olsun.
DOMATES SOSLU BİBER SOTE MALZEMELER:- İstenilen kadar kırmızı taze biber
- istenilen kadar yeşil taze biber(dolmalık biber olursa daha güzel oluyor)
- 3-4 adet domates
- tuz
- az sıvıyag
Biberlerimizin çekirdeklerini çıkardıktan sonra istedigimiz şekilde kesiyoruz.Ben uzunlamasına dogradım.Domateslerimizi rendeliyoruz.Sıvıyagımızı tavaya alalım ve dogradıgımız biberleri yagda soteliyelim.Sotelenen biberlerin üstüne domates rendemizi ekleyelim ve en son olarak da tuzumuzu koyalım ve pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder