Carte d'Or un ramazan ayı boyunca İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursalı 20 blogger arasında düzenlediği Lezzet-i Ramazan dondurmalı tarifler etkinliğinin ikinci haftasında biz İzmirli bloggerların birbirinden güzel dondurmalı tarifleri var .
Dondurmalı tarif hazırlamak kadar bunu sunmak ve özellikle de fotoğraflamak işin en zor yanıydı bence... Önceden soğutulan mekanlar, tabaklar ve erimeden fotoğraflamak için koşuşturma bu etkinliğin en hatırda kalacak kısmıydı bana göre...
Gereken Malzemeler:
1 çay bardağı Antep Fıstığı
1 paket kremalı rulo gofret ( en az 15 adet olmalı)
10 adet petit beurre bisküvi
1 kutu Carte d'Or Bitter Çikolata Parçalı Dondurma
1 kutu Carte d'Or Kaymaklı Dondurma
Üzerine :
200 ml krema
80 gr beyaz çikolata
İri kıyılmış antep fıstığı
Yapılışı:
Bisküvileri iri parçalar halinde kırın. Bitter çikolata parçalı dondurmayı oda sıcaklığında hafifçe yumuşayıncaya kadar bekletin (yaklaşık 6-7 dakika).
Dondurmanın içine kırdığınız bisküvileri de ilave ederek içini streç film kapladığınız baton kalıba eğik olacak şekilde bastırarak yerleştirin.
Rulo gofretleri sıra ile boylamasına yerleştirin. Derin dondurucuda baton kalıp eğik duracak şekilde 2 saat bekletin.
Antep fıstıklarını sıcak suda bekletin. Kurutup, kağıt havlu arasında sürterek dış kabuklarını çıkarın.
Kaymaklı dondurmayı da oda sıcaklığında hafifçe yumuşayıncaya kadar bekletin.İçine kabukları soyulmuş antep fıstıklarını ekleyip karıştırın.
Derin dondurucudan çıkardığınız bisküvili çikolata parçalı karışımın üzerine üst kısmı düz olacak şekilde bastırarak kaymaklı fıstıklı dondurmayı yerleştirin.
Yine derin dondurucuya koyup bekletin.
Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın, içine beyaz çikolata parçalarını kırın ve eriyinceye kadar karıştırın.
Ilınması için bir kenarda bekletin.
Soğutulmuş bir tabağın içine dondurmalı mozaik pastanızı çıkarın.
Üzerini beyaz çikolata sosu ve iri kıyılmış antep fıstığı ile süsleyerek dilimleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder