SEBZELİ BİFTEK MALZEMELER:
- İstenilen kadar biftek
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet kuru sogan veya 3-4 adet arpacık sogan
- 3 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşıgı salça
- tuz,karabiber,kırmızıbiber,kekik
- az sıvıyag
Sıvıyagı tavaya alın ve biftekleri tavaya koyun.Orta dereceli ateşte(yani etler suyunu salmayacak)arkalı önlü pişirin.Pişen biftekleri borcama alın.Etlerin yanına soyup istediginiz gibi dogramış oldugunuz diger malzemeleri ekleyin.Ayrı bir yerde 1 yemek kaşıgı salçayı sıcak suda ezin ve içine baharatları ekleyin.Ve borcamdaki yemegin üzerine gezdirin.Sosu bol olursa daha güzel oluyor.Ve önceden 180C ısıtılımış fırına verin ve bütün malzemeler pişene kadar fırında tutun.
Afiyet olsun.
Bence et yemeginin yanına en çok yakışan salata sogan salatasıdır.Biftegin yanına bir de sogan salatası yaptım.SOGAN SALATASI MALZEMELER:
- 2 Aadet kuru sogan
- bir tutam maydanoz
- sumak ekşisi
- limon suyu
- tuz
- az zeytinyagı
Soganların kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye kesin ve piyazlık dograyın.Üzerine tuz dökün ve iyice ovun.Sonra sumagı ve limon suyunu da ekleyin ve karıştırın.Az zeytinyagı gezdirin.Ve üstünü maydanozla süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder