Akşamın son tarifi ve kek sevmeyen benim bile çok hoşuma giden son derece hafif ve lezzetli bir parça :-) Deneyin pişman olmazsınız , hele elinizin altında harcamınız gereken elmalar varsa , sanırım sevgili eşim bu tabiri gayet iyi anladı :-)))
Bu tarif sabah eşimle önümüze aldığımız ona yakın yemek kitabı içinden kendisi tarafında seçilmiş bir tariftir , seçmesi ondan yapması benden ne kadar eşit bir görev dağılımı değilmi :-)
Malzemeler ;
- 100 gr. tereyağı + 1/,2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 3 küçük boy elma ( kabukları soyulup dilimlenmiş )
- tarçın
Yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar yüksek devirli mikser ile çırpıyoruz.Erimiş tereyağını , zeytinyağını , yoğurdu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Karışıma unu ve kabartma tozunu ekleyip çok hafif devirde bir müddet daha karıştırıyoruz.
Kalıbımızı çok az yağlayıp un serpiyoruz ve hamuru kalıba boşaltıp , hamrun üzerine aşağıdaki fotoğraftaki gibi elmaları diziyoruz ve üzerine tarçın serpip 180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dk. ya yakın pişiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder