Dün anneme uğradığımda tarifini aldığım , çocukluğumun yegane talarından biri olan elmalı kurabiyemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Tarifi hemen hayata geçirmek istedim , yaparken 2 kere annemi aradım ama sonuç gayet başarılı oldu :-)
Tabi benim aramalarım sonucu babamın da canı çekti annemde mutfağa girip yapmak zorunda kaldı:-))
Şimdi tarifi görünce neden 2 kere arama gereği duydun dediğinizi duyar gibiyim , işimi sağlama almak istedim nede olsa hamur işlerinde pek becerikli sayılmam:-)
Ama eşim ve kızımın tadımları sonucu tam notu aldı , ben de çocukluğumun tadını bulmuş oldum.
Malzemeler ;
- 100 gr. becel yağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat ya da 1/2 paket kabartma tozu
- alabildiği kadar un
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
İç malzemesi ;
- 2 elma ( rendelenmiş )
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 fincan kırılmış ceviz
Bir tavada elma rendesiyle şekeri hafif ateşte bir müddet pişiriyoruz , üzerine tarçını ve cevizi ilave edip kullanmak için soğumasını bekliyoruz.
Hamurumuz için ;
Yağı eritip sıvı yağ ile birlikte bir kaba alıyoruz , üzerine yoğurt ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Bir miktar unu koyup vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hamuru elimizle karıştırıyoruz , kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave ediyoruz.
Kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalara alıp avuç içimizde açıp ortasına elmalı malzemeden koyup D şeklinde kapatıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
Üzeri pembeleşmeden çıkartıp sıcakken ,çukur bir kaba koyduğumuz pudra şekerine bulayıp servis tabağımıza diziyoruz.
Sağlıcakla kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder