Hem garnitür , hem salata hem zeytinyağlı , hangisini isterseniz adlandırabilirsiniz.
Evde 1 ya da 2 kabak bulunca ne yapıyım diye düşünürken her zamanki gibi ortaya çıkan benim uydurma sevgili arkadaşım Özlem'in yaratıcılık dediği bir tariflerden bir tanesi :))
Malzemeler ;
- 1 ya 2 adet dolmalık kabak
- bol taze nane
- 1 diş dövülmüş sarımsak
- zeytinyağı , limon , istenildiği kadar tuz
Kabuklarını soymadan doğradığımız kabaklarımızı buharda pişiriyoruz. Sıcakken üzerine yağ-limon-sarımsak-tuz karşımını ilave edip , kabaklar sıcakken koyduğumuzda kararmaları için soğuduktan sonra irice doğradığımız taze naneneleri ekleyip yavaşça karıştıyoruz.
Sağlıcakla kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder