- 2su bardağı ılık su
- 1yemek kaşığı kuru maya
- 1atlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
- İç Malzeme
- 1demet pazı
- 1 soğan
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- tuz
- karabiber
- kırmızı biber
- 250gr peynir
- Üzerine Sürmek İçin Tereyağ
HazırlanışıMalzemelerle hazırlanan hamur ılık ortamda mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalanırken iç malzeme hazırlanır.Pazı yıkanıp ince doğranır.Soğan ince doğaranıp sıvıyağda kavurulur.Kavrulan soğanlara pazı eklenerek sotelenir.Pazı suyunu çekene kadar kavurulur.Kavurulan içe rendelenmiş peynir,tuz,kırmızıbiber,karabiber eklenerek karıştırılır.Soğumaya bırakılır. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıp merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açtığımız hamurların içine hazırladığımız harçtan koyup D şeklinde şekillendirip yağsız tavada iki yüzünüde kızartalım.Kızaran gözlemelere tereyağ sürüp tepsiye dizelim .Sıcak servis yapalım.Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder