yemek tarifleri, tarif-i yemek, hasta yemekleri, et yemekleri, hamur işi yemekler, ev yemekleri, şifalı yemekler, faydalı yemekler, tatlı yemekler, teens, animal, şifalı bitkiler, faydalı bitkiler
22 Ağustos 2012 Çarşamba
Zeytinyağlı Taze Börülce
Zeytinyağlı Börülce
Malzemeler :
500 gr. taze börülce
1 adet kuru soğan
2-3 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
Yapılışı :
Börülceler ayıklanıp yıkanır. Soğan yemeklik doğranıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur, toz şeker serpilir. Börülceler eklenip bir süre kavrulur. Üzerine küp doğranmış domatesler, kıyılmış sarımsak ve tuz eklenir. İyice kısık ateşte börülceler yumuşayıncaya kadar kendi suyuyla pişirilir. Tenceresinde soğutulup servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder