malzemeleryarım kilo yağlı kıyma1 çay bardağı pirinç
bir tutam ince kıyım maydonozkarabiber tuz
Pirinci nişastası gidene kadar çok iyi yıkayın suyunu süzdürün kıymaya ekleyin bol karabiber (annem biraz fazla koyarsan daha lezzetli olur dedi:)maydonoz ve tuz ekleyip özleşene kadar yoğurun. fındık kadar köfteler yapıp tepsiye sıralayın.
1 tane patates1 tane havuç2 yemek kaşığı zeytinyağ1 yemek kaşığı salça
Havucu ve patatesi küp doğrayın. Havucu zeytinyağında soteleyin. Salçayı ekleyip kavurun 1,5 lt su ekleyip kaynatın.Su kaynayınca tuz 2-3 su nişastası gidene kadar yıkadığınız patatesleri ve köfteleri ekleyin pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Dumanı üzerinde servis yapın..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder