Pesto sosunu farklı bir tarif için yaptıysamda yinede ayrı bir postta yayınlanmayı hak ediyor. İtalyanların en tanınmış soslarında biri olan basilikumlu pestoyu (domatesli, cevizliside yapılıyor o da sıralamada var:) sadece spagetti ve penneyi tatlandırmak için düşünmemek lazım bizim mutfağımızda çok yaygın olmasada bir çok yemeği lezzetlendirmek için kullanılır. Örnekleri çeşitlendirecek olursak şayet bunlar mozzarella salatası, pizza, tavuk sarmaları, et sarmaları biraz da hayal gücünü kullanarak daha başka lezzetlerde buluşuyor.
malzemeler50 gr dolmalık fıstık1 büyük demet basilikum (40gr)4 diş sarımsak100 gr parmesan1 çay bardağı zeytinyağ1 çay kaşığı silme tuz
Önce dolmalık fıstıkları tavada yağsız olarak kavurun. Sarımsakları temizleyin. Basilikumları budak budak ayırın, yıkayın. Bütün malzemeyi rondaya alarak çekin. Bu kadar pratik ve basit bir tarif..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder