yemek tarifleri, tarif-i yemek, hasta yemekleri, et yemekleri, hamur işi yemekler, ev yemekleri, şifalı yemekler, faydalı yemekler, tatlı yemekler, teens, animal, şifalı bitkiler, faydalı bitkiler
26 Ağustos 2012 Pazar
pesto / pesto soslu spagetti / pestolu bruschetta
pesto sosu
Pesto sosunu farklı bir tarif için yaptıysamda yinede ayrı bir postta yayınlanmayı hak ediyor. İtalyanların en tanınmış soslarında biri olan basilikumlu pestoyu (domatesli, cevizliside yapılıyor o da sıralamada var:) sadece spagetti ve penneyi tatlandırmak için düşünmemek lazım bizim mutfağımızda çok yaygın olmasada bir çok yemeği lezzetlendirmek için kullanılır. Örnekleri çeşitlendirecek olursak şayet bunlar mozzarella salatası, pizza, tavuk sarmaları, et sarmaları biraz da hayal gücünü kullanarak daha başka lezzetlerde buluşuyor. parmesan peynirini kolay bulamazsanız şayet eski kaşar peynirinide kullanabilirsiniz.
malzemeler50 gr dolmalık fıstık1 büyük demet basilikum (40gr)4 diş sarımsak100 gr parmesan1 çay bardağı zeytinyağ1 çay kaşığı silme tuz
Önce dolmalık fıstıkları tavada yağsız olarak kavurun. Sarımsakları temizleyin. Basilikumları budak budak ayırın, yıkayın. Bütün malzemeyi rondaya alarak çekin. Bu kadar pratik ve basit bir tarif..pesto sosu
pestolu bruschettabaşlangıçta sunabileceğiniz güzel bir atıştırmalık olan bu bruschettaları yeni yıl sofranıza yapabilirsiniz.ana malzeme yukarıdaki pesto tarifi, küçük ekmek dilimleri kızartılır, üzerine pesto sürülür ve servis edilir..spagetti yada penneyi zeytinyağlı bol suda haşlayın. süzün üzerine sakına su dökmeyin şoka girmesin:) pesto sosu ekleyip karıştırın. üzerine toz permasan serpip sıcak servis yapın (eski kaşar kullanabilirsiniz)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder