yemek tarifleri, tarif-i yemek, hasta yemekleri, et yemekleri, hamur işi yemekler, ev yemekleri, şifalı yemekler, faydalı yemekler, tatlı yemekler, teens, animal, şifalı bitkiler, faydalı bitkiler
22 Ağustos 2012 Çarşamba
Patatesli Börek
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı su
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un (gerekirse 1 yemek kaşığı daha un eklenebilir.)
İçine;
4 adet haşlanmış patates
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, nane
Üzerine;
yumurta sarısı, haşhaş tohumu
Yapılışı:
Un yoğurma kabına alınıp tuz ve kabartma tozu ile karıştırılır ve ortası havuz gibi açılır, diğer malzemeler eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan hamurun üzeri nemli bir bezle örtülüp 15 dakika kadar dinlendirilir.
Haşlanmış patateslerin kabukları soyulur ve sıcak halde iken çatalla ezilir. Tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
Bezelerden bir tanesi oklava ile açılabildiği kadar dikdörtgen şeklinde açılır. Üzerine patatesli harç serpiştirilip rulo şeklinde sarılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Diğer bezeler için de aynı işlem tekrarlanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, haşhaş tohumu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Dilimlenip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder