*Arpa şehriyeyi yağla beraber kavurmadım çünkü yağın yandığını düşünüyorum ve pilavın karardığını heleki tereyağla yapılıyorsa bence hiç şansı yok. O yüzden şehriyeyi yayvan tencereye alıp yağsız karıştırarak kavurdum rengi değişene kadar. Bu şekilde yapmanızı önemle tavsiye ediyorum. ** ikinci husus, ocaktan aldığınızda tencerenin tabanının ısısıyla kavrulmaya devam ediyor harı geçene kadar karıştırmaya devam edin şehriyeler yanmasın.
malzemeler
2 su bardağı arpa şehriye
3,5 su bardağı tavuk suyu yada bulyon
3 tane domates
2,5 ym kaşığı tereyağ
karabiber
kekik
hazırlanışı
Şehriyeleri yağsız olarak kavurun. Domateslerin kabuklarını soyun minik doğrayın. Tereyağında soteleyin içine arpa şehriyeyi, baharatları ekleyip karıştırın. Tavuk suyu yada normal suya bulyon ekleyerek şehriyeler suyunu çekene kadar pişirin. Pirinç pilavı demler gibi kağıt havlu serip tencerenin kapağını kapatın demlenmeye bırakın.
Tavuğa özel bir uygulama yapmadım, temizleyip fırın poşetinde pişirdim. Çeşnilendirmek sizin tercihinize kalmış..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder