yemek tarifleri, tarif-i yemek, hasta yemekleri, et yemekleri, hamur işi yemekler, ev yemekleri, şifalı yemekler, faydalı yemekler, tatlı yemekler, teens, animal, şifalı bitkiler, faydalı bitkiler
26 Ağustos 2012 Pazar
domatesli, arpa şehriye pilavı tavuk ile
domatesli arpa şehriye pilavıTabldotcular bilir iş yerlerinde genellikle et yemeklerinin yanında çıkarırlar bu pilavı seven sever sevmeyen sevmez ortası yok galiba:) Bir zamanlar misafire çok sık yaptığım pilavdı. Özellikle kuzu incikle servis yapılmasını önerebilirim. Yada içine, kuşbaşı et, sivribiber ekleyerek zenginleştirebilirsiniz. Yakın zamanda etli olarak yayınlamayı düşünüyorum. Evde sivribiberim olmadığından ekleyemedim arzu ederseniz siz katın. Fırın poşetinde pişirdiğim tavukla servis yaptım bence nefis oldu..
*Arpa şehriyeyi yağla beraber kavurmadım çünkü yağın yandığını düşünüyorum ve pilavın karardığını heleki tereyağla yapılıyorsa bence hiç şansı yok. O yüzden şehriyeyi yayvan tencereye alıp yağsız karıştırarak kavurdum rengi değişene kadar. Bu şekilde yapmanızı önemle tavsiye ediyorum. ** ikinci husus, ocaktan aldığınızda tencerenin tabanının ısısıyla kavrulmaya devam ediyor harı geçene kadar karıştırmaya devam edin şehriyeler yanmasın.domatesli arpa şehriye pilavı tavuk ile
malzemeler
2 su bardağı arpa şehriye
3,5 su bardağı tavuk suyu yada bulyon
3 tane domates
2,5 ym kaşığı tereyağ
karabiber
kekik
hazırlanışı
Şehriyeleri yağsız olarak kavurun. Domateslerin kabuklarını soyun minik doğrayın. Tereyağında soteleyin içine arpa şehriyeyi, baharatları ekleyip karıştırın. Tavuk suyu yada normal suya bulyon ekleyerek şehriyeler suyunu çekene kadar pişirin. Pirinç pilavı demler gibi kağıt havlu serip tencerenin kapağını kapatın demlenmeye bırakın.
Tavuğa özel bir uygulama yapmadım, temizleyip fırın poşetinde pişirdim. Çeşnilendirmek sizin tercihinize kalmış..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder