Aras'ın diş buğdayı için toplandığımız gün Selen'ciğimin yaptığı nefis böreğin tadına doyamamıştık. Öyle ki börek kapanın elinde kalmış, sonuna kadar tükenmişti. İlk gelen misafire uygulanmak üzere akla not edilen börek hiç bir fırsatı kaçırmadan hemen denendi. Gelen konuklar, doya doya yediler, hatta tarif Yemekbahane'ye düşmeden arkadaş hakkı ile email ile paylaşıldı :)
Daha fazla bekletmeden yazalım hemen. Şiddetle tavsiye edilir..
İçli Köfte yediğinizi sanabilirsiniz ... Muhteşem ...
Malzemeler: (24 adet börek için)
- 2 adet yufka
- 300 gr kıyma
- 1 adet kurusoğan
- 1 su bardağı ince bulgur (köftelik)
- 1/2 su bardağı orta irilikte dövülmüş ceviziçi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- Sıvıyağ
- Su
- 2 yumurtanın akı
- 1 kase galeta unu
- Kuru soğanı ufak ufak yemeklik şekilde doğrayıp hazırlıyoruz.
- Bulgurun üzerine bir su bardağı sıcak su döküp, bir kapakla kapatarak şişmeye bırakıyoruz.
- Bir tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ (mısırözü kullandım) koyarak orta ateşte soğanları soteliyoruz.
- Soğanların rengi değişince kıymayı ilave ederek kıymayla pişirme işine devam ediyoruz. Kıyma piştiğinde salçayı da ekliyoruz.
- Baharatlarını arzumuza göre koyarak son olarak bulguru ilave ediyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
- Derin bir kasede 1,5 su bardağı su ve 6 yemek kaşığı yağı karıştırıyoruz.
- Birinci yufkayı tezgaha serip yağlı su karışımı ile her yerini ıslatıyoruz.
- Yufkayı 12 eşit parçaya bölerek üçgenler elde ediyoruz.
- Geniş alanına hazırladığımız iç harcından koyup kalın ama sıkı rulo şeklinde sarıyoruz. (sigara böreği gibi)
- Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlıyoruz.
- Toplamda 24 adet böreğimiz oluyor. Bu börekleri misafirimiz gelmeden ya da ikram etmeden 25 dk önce önce yumurta akına sonra da galeta ununa bulayıp 200 derecede ısınmış fırında (yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde) pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder