24 Haziran 2012 Pazar

Enfes Papara

Güzel lezzetlerden papara tarifi
Papara (Soğan Aşı)
Papara İçin Gerekli Malzemeler:

100-150 gr parça et veya kıyma

5-6 irice soğan
1 kepçe sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber domates karışığı salça
tuz
yeteri kadar su
acıbiber
tandır ekmeği

Yapılışı:
Öncelikle etinizi tencerinize alın ve suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun. Piyazlık doğradığınız soğanlarıda ilave edip karıştırın ve yine kısık ateşte suyunu çekene kadar kavurun. Kavrulan soğanlara salçayı ilave edin.
Ardından suyunu, acıbiberini ve tuzunu dökün.(biraz suluca olursa ekmekleri iyi ıslatır) 10-15 dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirin.


Papara (Soğan Aşı)Tandır ekmeğinizin kenarlarını küp küp doğrayın ve genişçe bir tepsinize veya tabağınıza koyun ardından paparanızı üzerine döküp ekmekler yumuşadıktan sonra sıcak sıcak afiyetle yiyin.

Afiyet Olsun...


Papara (Soğan Aşı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...