Bu ara moda ya... Herkes Dukan diyeti yapıyor. Her ne kadar beni lohusalık 18 ay sürer diye kandırmış olsalar ve ben buna inanmasam da işime gelmediği için inanıyormuş gibi yapsam ve afıküfü lup lup yesem de buna bir dur demenin vaktiydi.. Dukanımsı bir şey peşindeyim 16 gündür (az önce yediğim bir dilim baklavayı saymazsak, ofiste bir arkadaş araba almış şimdi rejimdeyim demek ayıp olurdu) :)
Neyse uzatmayalım.. Böreğe çöreğe hasret bir 16 günü geride bıraktım.Ama beni bilen bilir, tatlısı değil tuzlusudur gözümde tüten. Yazılacaklar arasında dolanırken bu börekçikleri gördüm hahhhh dedim yemesem de yazayım :) Gözüm doysun bari :)
Buzlukta tuttuğum böreklerden, biri geldi mi hopp bir yumurta sarısı fırında, 15 dk sonra çıtırından börekler hazır ..
Siz de yapın, atın derin dondurucuya, pişirin pişirin yiyin :) Siz yiyin bari :)
Var mı rejimde olanlar? Klasik rejim dönemi malum, yaza kalmış şurada 2-3 ay... başlamak lazım diyenler ? Ses verin de yanlız olmadığımı anlayayım..
Malzemeler: (8 adet börek için)
- 2 adet yufka
- 4 adet patates (orta boy)
- 1 adet kurusoğan
- tuz-karabiber-kırmızı biber
- su-sıvıyağ
- yumurta sarısı
- Patatesleri haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra bir çatalla iyice eziyoruz.
- Kuru soğanları ufak ufak yemeklik doğrayıp, bir tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup kavuruyoruz. Soğanlar kavrulunca patatesleri ilave ediyoruz. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyerek lezzetlendiriyoruz.
- Bir kasede 1 su bardağı su ve 4 yemek kaşığı sıvıyağ (mısırözü kullandım) karıştırıyoruz.
- Yufkalardan birini tezgaha serip su-yağ karışımı ile iyice ıslatıyoruz. Yufkayı 4 eşit parçaya bölerek, geniş kenarına iç malzemeden koyup önce rulo yapıp sonra gül şeklinde sarıyoruz.
- Diğer parçalara da bunu uygulayıp 8 adet börek elde ediyoruz.
- Fırını 180 derecede ısıtıyoruz.
- Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürerek ısınmış fırına veriyoruz. Üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder