Uzun süredir denemek istediğim tariflerden biri. Kutularda satın aldığımız kremadan daha yoğun, kattığınız çorba, sütlaç gibi tatlarda nefis bir görüntü ve tat veren bir lezzet taze krema.Tam tanımlayacak olursak içindeki taze bakteriler ve enzimler nedeniyle kattığınız lezzetlere saten gibi pürüzsüz bir kıvam veriyor. Ayrıca içindeki yüksek yağ oranı nedeni ile çocuklar için besleyici. Temiz bir tülbentin içinde bir gece suyunun süzülmesi için beklettikten sonra krem peynir olarakta kullanabilirsiniz. Gereken Malzemeler:200 ml. krema50 ml. kefir (Eker kefir kullandım) Hazırlanışı: Temiz bir kavanozun içine kremayı ve kefiri koyun. Kaşıkla iyice karıştırıp, kavanozun ağzını kapatın.Kavanozu temiz bir mutfak havlusuna sarın.Karışımı oda sıcaklığında (sıcaklık yaklaşık 21 ila 27 C derece arasında olmalı) 24 saat bekletin.Bu sürenin sonunda krema koyulaşacak ve yoğun bir kıvam alacaktır.Taze kremayı buzdolabında 2 hafta kadar bekletebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder