Bu aralar bloglarda değişik, sebzeli tarifler görüyorum.Çoğunluğu da çocuklara sebzeyi sevdirmek , yedirmek için yapılmış harika tarifler...
Evde yemek seçmek gibi bir problem yaşamasamda böyle değişik sunumları, tarifleri çok seviyorum. Hem damağınız hem de gözünüz şenleniyor...
Bu tarifte dilediğiniz mevsim sebzelerini gönlünüzce kullanabilirsiniz. Hatta arasına haşlanmış makarna ilave edipte fırınlayabilirsiniz. Ben brokoli, havuç, pazı ve patates kullandım...
Gereken Malzemeler:
3 adet haşlanmış patates
3 adet havuç
1 kase ince doğranmış pazı
1 kase haşlanmış brokoli
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1, 5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber dilediğiniz baharatlar
Hazırlanışı:
Havuçları temizleyip ince dilimleyin,tuzlu kaynar suda diri kıvamda haşlayın.
Pazı yapraklarını iyice yıkayıp sirkeli suda bekletin. Suyunu süzüp ince ince doğrayın.
Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayıp patatesin yarısını ince dilimler halinde yerleştirin.
Üzerine sırasıyla pazı, havuç ve brokoliyi koyup en üste kalan patatesleri dilimleyerek yerleştirin.
Tuz, karabiber ve baharatlarla tatlandırın.
Yoğurdu ve yumurtayı bir kapta çırpın. Karışımı sebzelerin üzerine döküp rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
harika bir yemek ellerinize sağlık
YanıtlaSil