yemek tarifleri, tarif-i yemek, hasta yemekleri, et yemekleri, hamur işi yemekler, ev yemekleri, şifalı yemekler, faydalı yemekler, tatlı yemekler, teens, animal, şifalı bitkiler, faydalı bitkiler
27 Mayıs 2012 Pazar
21 Dakikada Çilek Reçeli
Bloğumu takip edenler kahvaltıda değişik reçelleri, sofraya kattığı ahenk, farklı renk cümbüşü ile çok sevdiğimi bilirler. Kivi elma reçelinden, taze üzüm reçeline kadar bir çok reçel tarifini bloğumda paylaşmıştım. Ama neredeyse her bloğun paylaştığı çilek reçeli tarifi ise bu blogta yer almadı.
Geçtiğimiz yaz yaptığım tüm reçeller yemek için bana kalınca, bir de yoğunluktan vakit kalmayınca tümü bitinceye kadar reçel yapmayı düşünmüyordum; ta ki Hilal' deki çilek reçeli tarifini görünceye kadar.
Benim gibi zamanla yarışan bayanlar için çok kolay, nefis bir tarif. Tarifi süreleri tam uygulayarak yapmanızı tavsiye ederim...
Hilal'e çok teşekkürler ...
Gereken Malzemeler :
550 gr çilek
475 gr toz şeker1/3 limonun suyu1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı :Çilekleri ayıklayın, sularını süzün. İri olan çilekler varsa ikiye bölün. Tüm çilekleri derin bir tencereye koyun. Üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı koyarak yüksek ateşte tam 7 dakika bir kevgir yardımı ile ara sıra karıştırarak pişirin. Çilek bu aşamada suyunu salacaktır.7. dakika sonunda şekeri ilave edilerek 14 dakika daha orta ateşte pişirin. Çileğin kıvamı koyulaşmaya başladığında ocağın altını kapamaya son 1 dakika kala limon suyu sıkın ve 14. dakikada ocağın altını kapatarak reçeli soğumaya bırakın. Tamamen soğuyan reçeli kavonozlara koyun kapağını sıkıca kapatın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder