19 Nisan 2012 Perşembe

Portakal Suyu ile Fıstıklı Pilav

Portakal Suyu ile Fıstıklı Pilav Değişik nasıl pilav yapabilirim diye düşünürken elime geçen malzemelerin kullanılmasıyla ortaya çıkan bir çeşit oluverdi:-)


Dün akşam yiyenlerinde beğenisi aldığına göre paylaşmam şart oldu :-)


Malzemeleri:


- 1 su bardağı pirinç


- 1,5 çorba kaşığı tereyağı


- 1 fincan kadar dolmalık fıstık


- 2 çorba kaşığı dolmalık üzüm


- 3 adet taze soğanın yeşil yerleri ( ince ince doğranacak )


- 2 adet portakalın suyu


Pirinci 15-20 dakika sıcak ve tuzlu suda ,ayrıca üzümleri de ayrı bir kapta sıcak suda bekletiyoruz.


Tencereye fıstıkları koyup hafif ateşte karıştırarak pembeleştiriyoruz , tereyağını ve soğanları ekleyip bir iki kere çeviriyoruz ve üzerine iyice yıkadığımız pirinci ekleyip çok az kavuruyoruz , üzümleri ekleyip üzerine sıkılmış portakal suyuna su ilave edip 1 bardaktan çok az daha fazla olacak şekilde sıvıyı da ekliyoruz , istenilen kadar tuz ilave edip kapağını kapatıyoruz.


Kaynadıktan sonra ocağı kısıp suyunu tamamen çekince ocağı kapatıp demlenmesi için üzerine havlu kapatıyoruz.


Servisten önce ezmeden karışıtırıyoruz.


Sağlıcakla kalın.

Portakal Suyu ile Fıstıklı Pilav

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...