Değişik nasıl pilav yapabilirim diye düşünürken elime geçen malzemelerin kullanılmasıyla ortaya çıkan bir çeşit oluverdi:-)
Dün akşam yiyenlerinde beğenisi aldığına göre paylaşmam şart oldu :-)
Malzemeleri:
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 çorba kaşığı tereyağı
- 1 fincan kadar dolmalık fıstık
- 2 çorba kaşığı dolmalık üzüm
- 3 adet taze soğanın yeşil yerleri ( ince ince doğranacak )
- 2 adet portakalın suyu
Pirinci 15-20 dakika sıcak ve tuzlu suda ,ayrıca üzümleri de ayrı bir kapta sıcak suda bekletiyoruz.
Tencereye fıstıkları koyup hafif ateşte karıştırarak pembeleştiriyoruz , tereyağını ve soğanları ekleyip bir iki kere çeviriyoruz ve üzerine iyice yıkadığımız pirinci ekleyip çok az kavuruyoruz , üzümleri ekleyip üzerine sıkılmış portakal suyuna su ilave edip 1 bardaktan çok az daha fazla olacak şekilde sıvıyı da ekliyoruz , istenilen kadar tuz ilave edip kapağını kapatıyoruz.
Kaynadıktan sonra ocağı kısıp suyunu tamamen çekince ocağı kapatıp demlenmesi için üzerine havlu kapatıyoruz.
Servisten önce ezmeden karışıtırıyoruz.
Sağlıcakla kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder