19 Nisan 2012 Perşembe

Peynirli Pastane Poğaçası

Peynirli Pastane Poğaçası Puf puf , yumuşacık ve lezziz bir poğaça yapmak istiyorsanız bu tarifi şiddetle tavsiye ederim.
Ertesi gün bile sertleşmeden yumuşacık kalıyor , tabiki kalabilirse:-)
Geçen hafta sonu uzun zamandan sonra yaptım son derece başarılıydı , bu hafta sonu da unutmamak adına bir daha denedim sonuç gene harika:-)

Peynirli Pastane Poğaçası Malzemeler ;

- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı süt ( ılık )
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- alabildiği kadar un
- 1 yumurta sarısı ve 1/2 çay kaşığı pudra şekeri ( üzeri için )
- çöreotu
- beyaz peynir ( dere otu ya da maydanoz ilave edilmiş )

Kuru mayayı 1 su bardağı ılık süt ile karıştırıp 10 dk. kadar mayalandırıyoruz.Sütü bir kaba boşaltıp içinde zeytinyağını , şekeri , tuzu,mahlebi ve alabildiği kadar unu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.Hazır olan hamuru en az 1/2 saat kadar sıcak bir ortamda üzerine havlu örterek mayalandırıyoruz . Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde açıp içine peynirli harcımızı koyarak istediğimiz şekli verip yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye diziyoruz.Tepside de 1/2 saat mayalandırdığımız poğaçaların üzerine pudra şekeriyle karıştırdığımız yumurta sarılarını sürüp çöre otlarını da serptikten sonra 190 derece civarında ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Sağlıcakla kalın.Peynirli Pastane Poğaçası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...