25 Ağustos 2009 Salı

Cilt Bakımı

Güzel bir cilde sahip olabilmek için bu önerilere kulak verin... Aynanın karşısına geçip de yüzüne bakmayan kadın var mıdır? Sağlıklı bir ciltle mi karşılaşıyorsunuz yoksa çatlamış, solgun, sivilceli bir suratla mı? Güzel bir cilde sahip olmak istiyorsanız önerdiğimiz 10 besinden yararlanın...
Her kadın, güzel ve bakımlı bir cildi olsun ister. Bu uğurda da çok para harcar. Oysa sağlıklı bir beslenmeyle de pırıl pırıl bir cilde sahip olabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Turgay Köse, cildinize yeniden hayat veren besinleri sizler için sıraladı...
Ispanak sivilcelere iyi geliyor
Koyu yeşil yapraklı bitkilerde bol miktarda antioksidan ve bir kısmında bol miktarda demir bulunur. Eğer ıspanak gibi sebzeleri yemiyorsanız, yeterli miktarda demir alamıyorsunuz demektir. Bu da yüzünüzde koyu renkli halkaların oluşmasına sebep olur.
Cilt kuruluğu için zeytinyağı
Pürüzsüz bir cilt için zeytinyağı birebir! Eğer cildiniz kuru ve dökülen bir yapıdaysa bu sizin yeterince yağ almadığınızı gösterir. Bu durumda yemek listenize zeytinyağı eklemek zorundasınız. Bir hafta içinde cildinizin kuruluktan kurtulduğunu göreceksiniz. Bir diğer probleminiz de tıkanmış gözeneklerse, yine zeytinyağında bulunan yağ asitleri bunların temizlenmesinde yardımcı olacaktır.
Teninizin vazgeçilmezi su
Cildiniz soluk ve gri renkte ise kurumuş demektir. Kuru bir cildi canlandırmanın en iyi yolu da sudur. Nemli bir cilt her zaman daha sağlıklı ve dinç görünür. Ayrıca kırışıklıkların daha az görünmesini sağlar. Her gün mutlaka 2 litre su için.
Esnekliği brokoli sağlar
Kansere karşı etkili olan kimyasalları içeren brokoli, A ve C vitaminleri gibi antioksidanlar açısından da oldukça zengin bir sebzedir. Brokolideki C vitamini cildi esnekleştirir, morarma ve çürümelere engel olur.
Kırışıklıklara dut ve ahududu
Dut, böğürtlen, ahududu gibi meyveler yaşlanmayı geciktirir. Ayrıca hafızayı kuvvetlendirmede faydası vardır. Yiyeceğiniz bir avuç çilek içinde bulundurduğu C vitamini sayesinde günlük ihtiyacınız olan kolajeni üretmeye yetecek düzeydedir.
İnce çizgilere karşı somon balığı
Somon balığı Omega - 3 yağ asitlerini içerir. Bu asitler kolajeni yok etmek için savaşır ve yüzdeki ince çizgilerin derinleşmesini engeller.
Kantolup kavunu canlandırıyor
Kantalup kavunu likopen gibi karotene benzer maddeleri içerir. Bu maddeler kolajenin hasar görmesi durumunu azaltır. Eğer soluk bir cilde sahipseniz bu kavunu yemek cildinizin rengini kısa sürede yerine getirecektir.
Aknelerin düşmanı soya
Soya içerdiği östrojene benzeyen kimyasallar nedeniyle akne oluşumunun düşmanıdır. Ayrıca soyada cildi nemli tutan E vitamini de bol miktarda bulunur.
Havuç yiyin, yüzünüz nemlensin
Havucun içinde bulunan beta karoten, kuru ciltler için uygundur. Dolayısıyla havuç içerdiği karoten sayesinde cilde nem verir ve kırışıklıkları önler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...